Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-tormás burgonya

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát sós vízben héjában félkeményre főzzük, majd kihűtjük, meghámozzuk és felszeleteljük.

A megtisztított hagymákat felkarikázzuk, a sonkát vékony szeletekre vágjuk. A tejfölt összekeverjük a tejjel, a tojással, a reszelt tormával, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Egy sütőformát olajjal kikenünk, s váltakozva rétegezzük bele a burgonyát, a sonkát és a hagymát. Az utolsó réteg burgonya legyen. Erre öntjük rá a tormás tejfölt.

Közepes hőfokúra előmelegített sütőben kb. fél óráig sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss