Sonkás-tormás burgonya

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 kg krumpli
  • 1 szál póréhagyma
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 20 dkg tejföl
  • fél dl tej
  • 2 evőkanál reszelt torma
  • 25 dkg sonka (egészben)
  • olaj
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát sós vízben héjában félkeményre főzzük, majd kihűtjük, meghámozzuk és felszeleteljük.

    A megtisztított hagymákat felkarikázzuk, a sonkát vékony szeletekre vágjuk. A tejfölt összekeverjük a tejjel, a tojással, a reszelt tormával, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

    Egy sütőformát olajjal kikenünk, s váltakozva rétegezzük bele a burgonyát, a sonkát és a hagymát. Az utolsó réteg burgonya legyen. Erre öntjük rá a tormás tejfölt.

    Közepes hőfokúra előmelegített sütőben kb. fél óráig sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek