Elkészítés: A tojásokat megfőzöm, megpucolom és félbevágom, sárgáját kiveszem, egy keverőtálban villával áttöröm, a fehérjéket félreteszem. A sonkát ledarálom, hozzáadom a tojások sárgájához, belekeverem a vajat, kevés szardellapasztát, a bort, igény szerint sózom, borsozom, jól eldolgozom. Ha túl száraz, kevés joghurttal lazítom.
Egy tálra megmosott, leszárított salátaleveleket helyezek, szépen eligazítva rárakom a félbevágott tojásfehérjéket, amiket megtöltök a sonkás masszámmal.
A zselatint kevés vízben feloldom, elkeverem a joghurttal, adok hozzá némi majonézt is. Ezzel az öntettel bevonom a tojásokat, és hűtőbe teszem. Tálalás előtt minden tojás tetejére pici piros aranyat nyomok díszítésül.
Friss péksüteménnyel, esetleg valamilyen salátával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre