Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás töltött cukkini

MME MME
80 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Külön edényben, sós vízben megfőzzük a rizst és a mexikói zöldségkeveréket. Ha elkészült,  mindkettőt félretesszük.
  2. A cukkiniket hosszában félbevágjuk, kikapargatjuk a magos belsejüket és egy olajozott jénaiba tesszük őket. Megsózzuk, ízlés szerint borsozzuk a belsejüket.
  3. A töltelékhez az apróra vágott lilahagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, és átpirítjuk azzal is. Hozzáadjuk a főtt rizst és a zöldségkeveréket, sózzuk, borsozzuk és összepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet is, és összefőzzük.
  4. Egy kanállal púposra töltjük a töltelékkel a cukkinihajókat. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Az első 30 percben fólia alatt pároljuk, utána még 25-30 percen át sütjük anélkül, hogy a sajt is jól rápiruljon. Ha elkészült, friss aprított petrezselymet szórunk rá. Készíthetünk hozzá tejfölös mártogatóst is.

Nézd meg videón, hogyan készül a sonkás töltött cukkini!

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss