Elkészítés: A sajtot forrásban lévő vízbe teszem, rövid ideig hagyom a tűzön, majd félre úzom. Olyan 20 percig hagyom állni így, amíg láthatóan nyújtható lesz. Ekkor kiveszem a vízből, lecsepegtetem, alufóliával vagy fóliával borított nyújtódeszkán téglalap alakúra nyújtom.
Amíg a sajt áll a fürdő lében, elkészítem a belevalót. A főtt tojásokat villával apróra töröm (reszelni is lehet), a petrezselyemzöldet apróra vágom (ledarálom), a füstölt sajtot lereszelem. Egy keverőtálban összedolgozom a vajat, a tojást, a reszelt füstölt és a tömlős sajttal, a petrezselyemzölddel, a mustárral, a tejföllel, ízlés szerint sózom, borsozom.
A kinyújtott téglalap alakú sajtomra helyezem a sonkaszeleteket, erre halmozom a tojásos sajtkrémet, a fólia segítségével szorosan felgöngyölöm, lezárom. Az így kapott roládot a hűtőbe teszem, 5-6 órát állni hagyom.
4-5 milliméteres szeletekre vágva tálalom, péksüteménnyel önálló reggeliként, vacsoraként, vendégváró falatként is megállja helyét, de hidegtálak alkotóeleme is lehet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre