Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás tésztafészek cukkinivel

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg cukkini
  • 5 dkg pármai sonka
  • 1 maréknyi olajbogyó (magozott)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg metélt
  • 2 ek olíva olaj
  • 40 dkg hámozott paradicsom
  • 1 maréknyi aprított bazsalikom
  • 1 zacskó mozzarella sajt

Elkészítés

    1. A cukkinit megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A sonkát 3 cm széles csíkokra metéljük. Az olajbogyókat kettévágjuk, a fokhagymát meghámozzuk és összezúzzuk.
    2. Az olajat egy mélyebb edényben felforrósítjuk, és megfuttatjuk rajta a fokhagymát és a cukkinit. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, és egy kanállal szétnyomkodjuk. Felforraljuk, beleszórjuk a fűszereket és az olajbogyót.
    3. Sós vizet forralunk a tésztafőzéshez, a tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük, és leszűrjük.
    4. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tésztát összekeverjük a sonkával. Nagyobb adagokat feltekerünk egy villára, és fészekké alakítjuk mindet. Kiolajozott, tűzálló tálba rakosgatjuk, ráöntjük a mártást, ráreszeljük a sajtot, és 10-15 percre a sütőbe toljuk. Azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

A recepthez ajánljuk:

Törley Réservé
demi sec

Aranyló sárga szín, barackos, lime-os illattal. Szájban eleganciával, frissességgel, és harmóniával lehet a legjobban jellemezni. A palackos érlelés jegyei megtalálhatók ennek a félszáraz pezsgőnek az ízében is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin