Keress receptre vagy hozzávalóra

Sonkás tészta sütve

default user icon
12 5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg száraztészta
  • 35-40 dkg főtt, füstölt sonka
  • 2 db tojás
  • 2-3 dl tejföl
  • 2 ek margarin
  • 15-20 dkg trappista sajt
  • bors
  • mustár
  • 1 ek zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük. 
    2. A sonkát aprítógépben nagyobb kockákra vágjuk, hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, a tejfölt, a margarint, a durvára reszelt sajt negyedét és pépesre aprítjuk. Ízlés szerint sózzuk, a borsozzuk és teszünk bele mustárt. A tojásfehérjéből kemény habot verünk.
    3. A sonkamasszát összekeverjük a tésztával, végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
    4. Egy tepsit vagy egy sütőtálat margarinnal kikenünk, eligazítjuk benne a sonkás tésztakeveréket, a tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával és a maradék reszelt sajttal. 180-200 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen rápirul.
    5. Melegen tálaljuk.Atetejére még egy kis tejfölt lehet tenni.

    SONKÁS TÉSZTA MARADÉK SONKÁBÓL >>> 

Megjegyzés

Nálunk nagyon kedvelt étel, húsvét után mindig elkészítem, de évközben máskor is szerepel étlapunkon, például, ha marad a csülkös bableves csülkéből.

Nanasnani
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

viragk 3 évvel ezelőtt
Köszönöm! Finom lett és ami a lényeg, a feleségemnek is nagyon ízlik!
Nanasnani 4 évvel ezelőtt
Örülök, ha bejött! Nani.
bednem 4 évvel ezelőtt
Egy hét alatt 2x került asztalra...szerintem ez mindent elmond. :)
Nanasnani 4 évvel ezelőtt
Hali! A tojást, ha szétválasztom és a fehérjét habbá verve keverem hozzá sokkal lágyabb, könnyedebb lesz az étel, szárnyalni fog. A tejföl természetesen a tálaláskor kerül elő! Üdv, Nani.
KisEprecske 5 évvel ezelőtt
Kedves Nani, még egy kérdés: a tejfölt ugye nem a sütés előtt gondoltad rátenni (opcionálisan), hanem már a tányérban?
KisEprecske 5 évvel ezelőtt
Szia Nani! Megsütöttem, és nagyon-nagyon finom lett, köszi a receptet! :) Egy kérdésem lenne, ui. kezdő vagyok még: miért szükséges a tojásfehérjét szétválasztani a sárgájától, majd külön felverni és úgy összedolgozni a többivel? Más lenne az eredmény, ha egyben hagynám a tojásokat és úgy keverném össze? Köszi szépen:) Eperke
Nanasnani 8 évvel ezelőtt
Hali! Persze, hogy nincs harag, csak két napig nem voltam gépközelben. A konyhafőnök üzenetét elolvastam, belátom igazuk van. Viszont ami öröm a konyhafőnöki üzenetekben, Norvégiában élő barátomé a hét legjobb egytál étel receptje. További szép napot, Nani.
jabaki2 8 évvel ezelőtt
Szia Nani! Nincs azért harag ugye, hogy elmondtam a véleményem?/Nekem is több esetben módosították már az étel nevét, és nem voltam morcos!:) / Üdv, jabaki
jabaki2 8 évvel ezelőtt
Szia Nani! Nem kell bosszankodnod, az étel minőségét nem rontja el, és ez lebegjen a szemed előtt. Ez így is, úgyis finom. A jobb felső sarokban van magyarázat rá, a konyhafőnök üzen rovatban, hogy miért módosítanak a neven. Én elfogadom, mert ésszerű a magyarázat. Szép napot és minden jót. Üdv, jabaki
Nordkapp 8 évvel ezelőtt
Ezt én sem értem, de bárhogy hívják, jónak tűnik!

Hasonló Receptek

Magazin