Sonkás tészta sütve

default user icon
12 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 35-40 dkg főtt, füstölt sonka (lehet csülök is)
  • 50 dkg száraztészta (én fodros kockát használok)
  • 15-20 dkg trappista sajt
  • 2-3 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál margarin
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • mustár

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztát szokásos módon (sós, olajos vízben) felteszem főni, nem főzöm, csak ressre, hiszen később még bekerül a sütőbe.

    Amíg a tészta fő, beleteszem az aprítógépbe a nagyobb kockákra vágott sonkát, a 2 tojás sárgáját, a tejfölt, a margarint, a durvára reszelt sajt negyedét, pépesre aprítom. (Darálni is lehet természetesen, de a durvább rácson.) Adok hozzá ízlés szerint a sóból, a borsból és a mustárból. A tojásfehérjéből kemény habot verek.

    A tésztát leszűröm, visszateszem a főzőedénybe, ráborítom a sonkamasszát, jól összekeverem. Amikor ezzel elkészültem, mehet rá a felvert tojásfehérje, óvatosan összedolgozom.

    Margarinnal kikenek egy megfelelő méretű tepsit vagy sütőtálat, beleteszem szépen eligazítva a sonkás tésztakeveréket, a tetejét megszórom a zsemlemorzsával és a maradék reszelt sajttal. 180-200 fokos sütőben addig sütöm, míg a sajt szépen rápirul.

    Melegen tálalom. Aki gondolja, még tehet a tetejére egy kis tejfölt.

Megjegyzés

Nálunk nagyon kedvelt étel, húsvét után mindig elkészítem, de évközben máskor is szerepel étlapunkon, például, ha marad a csülkös bableves csülkéből.

Fülöp Sándor
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Virág Károly 1 évvel ezelőtt
Köszönöm! Finom lett és ami a lényeg, a feleségemnek is nagyon ízlik!
Fülöp Sándor 2 évvel ezelőtt
Örülök, ha bejött! Nani.
B. Erika 2 évvel ezelőtt
Egy hét alatt 2x került asztalra...szerintem ez mindent elmond. :)
Fülöp Sándor 2 évvel ezelőtt
Hali! A tojást, ha szétválasztom és a fehérjét habbá verve keverem hozzá sokkal lágyabb, könnyedebb lesz az étel, szárnyalni fog. A tejföl természetesen a tálaláskor kerül elő! Üdv, Nani.
Kis Eprecske 3 évvel ezelőtt
Kedves Nani, még egy kérdés: a tejfölt ugye nem a sütés előtt gondoltad rátenni (opcionálisan), hanem már a tányérban?
Kis Eprecske 3 évvel ezelőtt
Szia Nani! Megsütöttem, és nagyon-nagyon finom lett, köszi a receptet! :) Egy kérdésem lenne, ui. kezdő vagyok még: miért szükséges a tojásfehérjét szétválasztani a sárgájától, majd külön felverni és úgy összedolgozni a többivel? Más lenne az eredmény, ha egyben hagynám a tojásokat és úgy keverném össze? Köszi szépen:) Eperke
Fülöp Sándor 6 évvel ezelőtt
Hali! Persze, hogy nincs harag, csak két napig nem voltam gépközelben. A konyhafőnök üzenetét elolvastam, belátom igazuk van. Viszont ami öröm a konyhafőnöki üzenetekben, Norvégiában élő barátomé a hét legjobb egytál étel receptje. További szép napot, Nani.
Lengyel Jánosné 6 évvel ezelőtt
Szia Nani! Nincs azért harag ugye, hogy elmondtam a véleményem?/Nekem is több esetben módosították már az étel nevét, és nem voltam morcos!:) / Üdv, jabaki
Lengyel Jánosné 6 évvel ezelőtt
Szia Nani! Nem kell bosszankodnod, az étel minőségét nem rontja el, és ez lebegjen a szemed előtt. Ez így is, úgyis finom. A jobb felső sarokban van magyarázat rá, a konyhafőnök üzen rovatban, hogy miért módosítanak a neven. Én elfogadom, mert ésszerű a magyarázat. Szép napot és minden jót. Üdv, jabaki
Robi 6 évvel ezelőtt
Ezt én sem értem, de bárhogy hívják, jónak tűnik!

Hasonló Receptek

Magazin