Részletes receptkereső »
  •  
  •  

RECEPT

« vissza

Sonkás-tarjás batyu

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Sonkás-tarjás batyu

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 382
  • Elküldve: 8

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 80 dkg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 2 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 1-1 mokkáskanál só és cukor
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg főtt, füstölt tarja
  • 10 dkg füstölt szalonna (bacon)
  • 15 dkg sajt
  • 5 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • késhegyni bors
  • A nyújtáshoz:
  • 2 evőkanál olaj
  • A tetejére:
  • tojás
  • 6-8 dkg szezámmag

Elkészítés:

A tésztához a lisztet és a morzsolt élesztőt a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Akkor jó, ha a massza az edény falától elválik. Utána langyos helyen, letakarva kb. 45 perc alatt megkelesztjük, ezalatt elkészítjük a tölteléket.

A tarját a szalonnával meg a sajttal együtt finomra daráljuk (vagy apróra vágjuk). A margarinnal, a tejföllel meg a tojások sárgájával összekeverjük, megborsozzuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét laza mozdulatokkal beleforgatjuk.

A gyúrólapot megolajozzuk, és a megkelt tésztát pontosan akkorára nyújtjuk, mint maga a lap (kb. 65x65 cm) 7x5 részre vágjuk. Mindegyik kockára egy jó evőkanálnyi halmot rakunk a négy sarkát a középre hajtjuk.

Felvert tojással megkenjük, a szezámmaggal megszórjuk. Kivajazott tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon, légkeveréses sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés:

Nagyon finom melegen, hidegen egyaránt! Lehet kolbászt is tenni tölteléknek sajttal.

A receptet V-magdi küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2. erin
    2007. november 8. (csütörtök) 14:10
    Köszi a receptet, kipróbáltam, nagy sikere volt, tényleg nagyon fini! Sütni ritkán szoktam, ezért kicsit féltem is tőle,de nem is olyan bonyolúlt, mint, amilyennek képzeltem. A tészta tök jó puha lett. Ihletet is kaptam ettől a batyutól és legközelebb más töltelékkel is kipróbálom, pl. gombá-husos-tejszínes ragu, bolognai ragu...
Receptválogatás
Karaj, tarja, comb
Hogy mennyi féle étel készíthető sertéshúsból? Se szeri, se száma! És nem csak magyaros lehet ám a karaj, a comb vagy a tarja! Persze a kasszikusokat sem hagyjuk ki válogatásunkból!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Foszlós fonott kalács Foszlós fonott kalács
Békebeli vaníliás kifli Békebeli vaníliás kifli
Narancsos gesztenyegolyók Narancsos gesztenyegolyók
Gyömbéres pálmalevél Gyömbéres pálmalevél
Gombás palacsintatekercsek füstölt gomolyával Gombás palacsintatekercsek füstölt gomolyával
Csokis-dióhabos kocka Csokis-dióhabos kocka
Kukoricás lepényke Kukoricás lepényke
Édesburgonyás reformkenyér Édesburgonyás reformkenyér
Kókuszkrémes csokis süti Kókuszkrémes csokis süti
Majorannás-rozmaringos-mézes kacsa Majorannás-rozmaringos-mézes kacsa
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122939_chowder-110.jpg Chowder, a tartalmas egytálétel

Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele, a chowder több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122957_korte-110.jpg Körte, a varázslatos

A körte - az almához hasonlóan - egész évben beszerezhető, mégis évente csak hat kilót eszünk meg belőle fejenként. Pedig…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122946_pizzas-masni-110.jpg Kenyér négyszer újragondolva

Ott búcsúztunk el egy héttel ezelőtt, hogy elárulom, miért nem készült vasárnapi ebéd, és azt is, hogy mi a legújabb sós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122930_kezdo-konyha-110.jpg Ketten, kis pénzből, könnyedén

Most induló sorozatunk afféle segítségnyújtás a konyhai feladatokkal ismerkedő olvasóinknak. Azoknak, akik nem gyakorlottak, akik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122922_arancini-110.jpg Arancini, a szicíliai rizsgolyó

Kis kerek, aranyló golyóbisok, amelyek kívül ropogósak, belül pedig izgalmas rizstölteléket rejtenek. Nem más ez, mint a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/112000/112886_vargabeles-110.jpg A vargabéles-rejtély

Sokan először a menzán találkoztunk ezzel a furcsa, de nagyon finom desszerttel, amit jó nagy kockára vágva, porcukorral vagy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122909_babos-egytaletel-110.jpg Tartalmas babos egytálételek

A laktató, melengető ételek időszakában előkerülnek a babbal készülő fogások. A különféle levesek és főfogások közös jellemzője…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122908_birs-110.jpg Birs - fedezzük fel újra!

Nagyanyáink a szekrény tetején illatosításra használták és birsalmasajtot készítettek belőle, a modern háziasszonyok salátának,…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept