Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-tarjás batyu

MME MME
2 4.5/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 80 dkg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 2 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 1-1 mokkáskanál só és cukor
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg főtt, füstölt tarja
  • 10 dkg füstölt szalonna (bacon)
  • 15 dkg sajt
  • 5 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • késhegyni bors
  • A nyújtáshoz:
  • 2 evőkanál olaj
  • A tetejére:
  • tojás
  • 6-8 dkg szezámmag

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet és a morzsolt élesztőt a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Akkor jó, ha a massza az edény falától elválik. Utána langyos helyen, letakarva kb. 45 perc alatt megkelesztjük, ezalatt elkészítjük a tölteléket.

A tarját a szalonnával meg a sajttal együtt finomra daráljuk (vagy apróra vágjuk). A margarinnal, a tejföllel meg a tojások sárgájával összekeverjük, megborsozzuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét laza mozdulatokkal beleforgatjuk.

A gyúrólapot megolajozzuk, és a megkelt tésztát pontosan akkorára nyújtjuk, mint maga a lap (kb. 65x65 cm) 7x5 részre vágjuk. Mindegyik kockára egy jó evőkanálnyi halmot rakunk a négy sarkát a középre hajtjuk.

Felvert tojással megkenjük, a szezámmaggal megszórjuk. Kivajazott tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon, légkeveréses sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Nagyon finom melegen, hidegen egyaránt! Lehet kolbászt is tenni tölteléknek sajttal. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss