Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás szendvics tepsiben sütve

A szendvicset sokan hidegen eszik, esetleg melegszendvicssütőben készítik el, pedig sütőben is ugyanolyan finom lesz. Sőt!

Hozzávalók

  • 12 szelet toastkenyér
  • 40 g vaj (+ a tálhoz)
  • 2 ek mustár
  • 6 szelet sonka
  • 250 g sajt
  • 250 ml főzőtejszín
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    Kenjünk meg 6 szelet kenyeret a vajjal és a mustárral, majd tegyünk rájuk 1-1 szelet sonkát. Rendezzük őket kivajazott tűzálló tálba, szórjuk meg a durvára reszelt sajt felével, azután fedjük be a megmaradt kenyérszeletekkel.

    2.

    A tejszínt keverjük simára egy kevés sóval, borssal, és locsoljuk a kenyérszeletekre. Végül hintsük meg a maradék sajttal, és süssük a 250 fokos sütőben 15 percig. Tükörtojással tálalhatjuk. Petrezselyemlevéllel díszíthetjük. 

A melegszendvicsből könnyen extra bundáskenyeret varázsolhatunk, ha főzőtejszín helyett felvert tojással öntjük le a toastokat.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin