Elkészítés: A szép húsos paprikákat kicsumázom, majd hosszában félbevágom, a szeletelt füstölt sonkát felcsíkozom, a sajtot lereszelem, a petrezselyem zöldjét apróra vágom, ezt belekeverem a tejfölbe.
A félbevágott paprikáim belsejét ujjammal alaposan megkenem egy kevés vajjal, elosztom bennük a juhtúrót, erre a sonkacsíkok mennek, rákanalazom egyenletesen a petrezselymes tejfölt. Végül tetejét megszórom a reszelt sajttal.
Kivajazok egy tűzálló tájat, húsos felükkel lefelé eligazítom benne a megtöltött paprikáimat, betolom a hideg sütőbe, addig sütöm, míg a sajt szépen ráolvad.
Friss mákos vagy szezámmagos zsemlével tálalva szuper reggeli, de grillezett húsok remek kísérője is lehet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre