Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás-spenótos tésztasaláta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg masnitészta
  • 50 dkg fehér és/vagy zöld spárga (üveges vagy fagyasztott is jó)
  • 5 dkg bébispenót
  • 2 fej lilahagyma
  • 5 dkg dióbél
  • 8 szelet Fekete-erdő sonka
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál mézes mustár
  • 4 evőkanál almaecet
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: 1. Főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Szűrjük le, csepegtessük le, és tegyük félre.

    2. Az üveges spárgát csepegtessük le, vágjuk falatnyi darabokra. A frisset vagy fagyasztottat főzzük roppanósra forrásban lévő, sós vízben, majd szűrjük le.

    3. A spenótot tisztítsuk meg. A meghámozott lilahagymákat vékonyan karikázzuk fel. A diót vágjuk durvára, és pirítsuk meg száraz serpenyőben. Keverjük simára a mustárt, az almaecetet, az olajat és a cukrot, majd sózzuk és borsozzuk.

    4. Tegyük tálba a tésztát, a spárgát, a spenótot, a falatnyi darabokra tépkedett sonkát, a hagymakarikákat, valamint a diót. Locsoljuk meg a mustáros öntettel, és alaposan forgassuk össze.

Megjegyzés

Fotó és recept: California Wallnuss, a recept a Fanny konyha magazinban jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin