Sonkás-spenótos fusilli

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 45 dkg fagyasztott parajpüré
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg Fekete-erdő sonka
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 50 dkg fusilli vagy más száraz tészta

Elkészítés

    Elkészítés: A parajpürét kiolvasztjuk, előző nap este egy edényben a hűtőbe tettem és kiolvadt. A sonkát és sajtot kisebb kockákra vágjuk.

    A tésztát forró, lobogó, sós vízben kifőzzük,,félretesszük.

    Olajon a sonkát egy kicsit megpirítjuk. Rátesszük a parajpürét, kevergetjük, megfőzzük. Hozzáadjuk a kockákra vágott füstölt sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát ráreszeljük. A tejszínt 1 evőkanál liszttel kikeverjük, és a spenótot besűrítjük, összeforraljuk.

    A kész mártást a tésztával tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon finom, gyors egytálétel.

Vass Lászlóné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin