Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-spárgás rakottas

MME MME
4.3/5
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A lisztet összedolgozzuk a tojássárgákkal, a vajjal, 4 ek. vízzel és egy csipet sóval. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe. Közben a spárgát meghámozzuk, megmossuk, szárvégeit levágjuk. (A zöld spárgát nem kell hámozni, csak végeit levágni.) A spárgát kb. 5 cm hosszúságú darabokra vágjuk.

Elkészítés: A zöldséglevest felforraljuk, és a spárgát kb. 5 percig főzzük benne. Leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. A sonkát kis kockákra vágjuk, a petrezselymet leöblítjük, és felaprítjuk. A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, olyan vékonyra kinyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy kerek tűzálló tálat. A tésztát belenyomkodjuk. A sütőben kb. 10 percig elősütjük. Kissé kihűtjük. A tojásokat elkeverjük a tejföllel, a petrezselyemmel, a sajttal, és egy csipet szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezzük. A tésztára szórjuk a spárgát, a sonkát, a paradicsomot, és ráöntjük a tejfölös szószt. A sütőben további 25-30 percig sütjük.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva

1 adag: 875 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss