Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás-spárgás pite (quiche)

default user icon

Hozzávalók

  • 22 dkg liszt
  • 11 dkg vaj
  • 1 dkg porcukor
  • 2 dkg finomra őrölt mogyoró
  • 4 db tojássárgája
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 25 dkg főtt sonka
  • 50 dkg zöld spárga
  • 1,5 dl tejszín
  • 15 dkg kenhető natúr kecskesajt
  • 1,5 dl zsíros tejföl vagy crème fraîche
  • 1 db kezeletlen narancs reszelt héja
  • frissen őrölt bors
  • 15 dkg reszelt sajt (gruyère vagy hasonló kemény fajta tehéntejből)
  • 1 üveg (7,5 dl) száraz minőségi vörösbor

Elkészítés

    1. Az omlós tésztához a lisztet összegyúrjuk a vajjal, a porcukorral, a mogyoróval, 1 db tojássárgájával és csipetnyi sóval, majd 2 órát pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy tepsit vagy hosszúkás sütőtálat.
    2. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A petrezselymet finomra aprítjuk, a sonkát vékony csíkokra metéljük. Az alsó részükön lehámozott spárgasípokat lobogó sós vízben rövid ideig előfőzzük, majd jeges vízbe merítjük és lecsepegtetjük.
    3. A maradék tojássárgáját simára keverjük a tejszínnel, a kecskesajttal, a tejföllel és a narancshéjjal. Jól megsózzuk, -borsozzuk, majd beleforgatjuk a petrezselymet és a sonkát.
    4. A sonkás tölteléket a tésztára simítjuk. Ráfektetjük a spárgasípokat, megszórjuk a reszelt sajttal, és az előmelegített sütő középső részében sütjük kb. 45 percig. Száraz vörösbor illik hozzá.

    15 SÓS PITE ÉS QUICHE RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

    5 KÜLÖNLEGES PITE SZERTE A VILÁGBÓL, AMIT EGYSZER MEG KELL KÓSTOLNUNK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek