Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás spárga

MME MME
4.7/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A spárgát hámozzuk meg, majd megmosva kössük csomóba. A spárgafejek egy magasságban legyenek, a szárakat vágjuk egyformára. Forró, sós vízben állítva húsz percig főzzük. A gyenge rügyeket víz ne érje, csak a gőz. A puha köteget bontsuk szét, csepegtessük le. Három-négy darabonként tekerjük a spárgákat vékony sonkaszeletbe. Egy tűzálló edényt vajazzunk ki, helyezzük el benne a sonkába tekert spárgát. Tetejét szórjuk meg a maradék vajdarabkákkal és reszelt sajttal, borssal ízesítsük. Forró sütőben addig süssük, míg a sajt elolvad. Frissen tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss