Elkészítés: Egy edénybe tegyünk fel vizet melegedni, és amikor már meleg, a sajtot tegyük egy hőálló zacskóba, kössük össze, és engedjük bele a meleg vízbe. Addíg kell melegíteni, amíg a sajt formálható lesz. Ez kb. 20 perc.
Közben a vajat a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a villával összetört keménytojásokat, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A sonkát nagyon apróra vágjuk, és a fölaprított petrezselyemmel együtt a sajtkrémhez adjuk.
A sajtot, ha már elég meleg, sodrófával kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra. Rákenjük a sonkás sajtkrémet, majd szorosan feltekerjük. Hűtjük kb. 2-3 órát, majd felszeleteljük. Hidegtálakra nagyszerű.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre