Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás sajttekercs egyszerűen

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 1 ek mustár
  • 15 dkg vaj (puha)
  • 10 dkg krémsajt (bármilyen ízű)
  • 1/2 csokor friss petrezselyem
  • bors (őrölt)
  • olaj
  • 16 db lapkasajt
  • 10 dkg sajt
  • 9 szelet gépsonka

Elkészítés

    1. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és a sárgáját külön vesszük a fehérjétől. A sárgájához beletesszük a mustárt, a vajat, a sót, és villával jól összenyomkodjuk, elkeverjük. A tojásfehérjét apró kockákra felvágjuk és hozzáadjuk a krémsajtot, az apróra vágott petrezselymet, a sót, a borsot, és az egészet alaposan összekeverjük.
    2. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, kevés olajjal kikenjük. A lapkasajt szeleteket rátesszük, de úgy, hogy a szélei egy kicsit fedjék egymást, majd megszórjuk reszelt sajttal.
    3. Előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon kb. 3-5 percre (épphogy a sajtok picit összeolvadjanak). Ha már nem meleg, akkor egy sík felületre a tepsiből a sütőpapírral együtt lecsúsztatjuk (így könnyebb lesz, majd feltekerni).
    4. A reszelt sajtra a tojásfehérjés krémet rákenjük (az alján maradjon ki kb. 5-6 cm). Erre rátesszük a gépsonka szeleteket. A gépsonka szeletekre pedig rákenjük a tojássárgás krémet (itt is alul maradjon ki a 5-6cm).
    5. A felső részéről indulva a sütőpapír segítségével feltekerjük, mint a bejglit. Folpackkal letakarjuk, és néhány órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt egyforma szeletekre felvágjuk.

    TORMÁS-UBORKÁS SONKATEKERCS FALATKÁK>>> 

    SONKÁS-PARADICSOMOS TEKERCS>>> 

    BURGONYATEKERCS RÁNTOTT CUKKINIVEL>>> 

Megjegyzés

A tepsi mérete: 30cm x 33cm.

Tündi konyha
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin