Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-sajtos rakott palacsinta, ahogy Várkonyi Attila készíti

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet, a tojást, a tejet, a szódát, a sót és az olajat egy tálba tesszük, majd csómómentesre keverjük.
  2. A tésztát kb. 30 percig a hűtőben pihentetjük, majd egy kiolajozott palacsintasütőben egyenként kisütjük a palacsintákat.
  3. A töltelékhez a sonkát apró kockákra vágjuk. A tejfölt, a reszelt sajt felével és a sonkával elkeverjük, majd hozzáadjuk a mustárt és megborsozzuk.
  4. Megtöltjük a palacsintákat a sonkás-tejfölös krémmel, majd egy tepsibe tesszük őket. A tetejükre is kenünk a krémből, majd rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
  5. 180 fokon kb. 30 percig sütjük a palacsintákat, majd tálaljuk.

NÉZD MEG A SONKÁS-SAJTOS RAKOTT PALACSINTA ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS

 

Megjegyzés

Várkonyi Attila második fogásként desszertet is készített. A palacsintákat csoki- és vaníliapudinggal kente meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss