Sonkás-sajtos rakott csirkemell

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 70 dkg csirkemell (pulykamell is lehet)
  • 1 kávéskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 8-10 szelet bacon
  • 8 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg trappista sajt
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 8 szelet pulykasonka (színesebb sonkával mutatósabb)
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A húst kissé lapjára, 4-5 dekás darabokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Olyan sütőedényt választunk, amit a szeletelt baconnal könnyen ki tudunk bélelni úgy, hogy az edényből a szalonna kilógjon. A húst a lisztben, a tojásban, a lereszelt sajtok keverékében megforgatjuk, és egy sort rakunk belőle. A következő sor a sonka, majd újból sajtos csirkemell. Így folytatjuk, míg az anyagokból tart, hússal zárjuk a sort. A tejfölt rálocsoljuk, a szalonnát visszahajtjuk. Fóliával letakarjuk.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütjük. Kb. 40 perc után a fóliát eltávolítjuk. Amikor kész, megvárjuk, míg kihűl, majd egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Másnap szeletelve, hidegen vagy melegen, salátával tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szabó Bernadett 5 évvel ezelőtt
Gratulálok a recepthez!Nagyon finom!Bár mi nem vártuk meg míg kihűlt...... :-)
huszonecz józsef 5 évvel ezelőtt
Ma elkészítettem,KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!

Hasonló Receptek

Magazin