Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Sonkás-sajtos rakott csirkemell

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Sonkás-sajtos rakott csirkemell

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 175
  • Elküldve: 54

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell (pulykamell is lehet)
  • 1 kávéskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 8-10 szelet bacon
  • 8 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg trappista sajt
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 8 szelet pulykasonka (színesebb sonkával mutatósabb)
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

A húst kissé lapjára, 4-5 dekás darabokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Olyan sütőedényt választunk, amit a szeletelt baconnal könnyen ki tudunk bélelni úgy, hogy az edényből a szalonna kilógjon. A húst a lisztben, a tojásban, a lereszelt sajtok keverékében megforgatjuk, és egy sort rakunk belőle. A következő sor a sonka, majd újból sajtos csirkemell. Így folytatjuk, míg az anyagokból tart, hússal zárjuk a sort. A tejfölt rálocsoljuk, a szalonnát visszahajtjuk. Fóliával letakarjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütjük. Kb. 40 perc után a fóliát eltávolítjuk. Amikor kész, megvárjuk, míg kihűl, majd egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Másnap szeletelve, hidegen vagy melegen, salátával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Papusmaci küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Papusmaci receptjeiből:
Lecsós sült oldalas
Tejszínes kukorica-krémleves II.
Tejszínes-mézes sütőtökkrémleves
Fokhagymamártás főtt húshoz
Tárkonyos csirkeleves II.
Muffin alaprecept X.
Hentestokány II.
Serpenyős tarja burgonyával
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. június 26. (vasárnap) 20:40
    Gratulálok a recepthez!Nagyon finom!Bár mi nem vártuk meg míg kihűlt...... :-)
Receptválogatás
Sült csirkecombok
A ropogósra sült csirkecombot szinte mindenki szereti, süthetjük vele együtt a köretet, de tölthetjük is kedvünkre.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Duci túrós kifli Duci túrós kifli
Medvehagymás-túrós rudak Medvehagymás-túrós rudak
Habkönnyű kakaós kifli Habkönnyű kakaós kifli
Vörösbársony muffin Vörösbársony muffin
Sajtos pincekifli Sajtos pincekifli
Húsvéti tárkonyos bárányleves Húsvéti tárkonyos bárányleves
Krumplis latkesz (zsidó palacsinta) Krumplis latkesz (zsidó palacsinta)
Fokhagymás sült oldalas kicsit másképp Fokhagymás sült oldalas kicsit másképp
Almás latkesz Almás latkesz
Vörösboros-áfonyás vaddisznópörkölt Vörösboros-áfonyás vaddisznópörkölt
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124259_olaj110.jpg Egészségünk őrzői: az olajok

Ha eddig azt hittük, csak a főzés során választhatunk jót és még jobbat az olajok széles választékából, van egy remek hírünk. A…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124263_vas110.jpg Vashiány: miért fontos a vas?

Ha gyakran érezzük magunkat gyengének, bőrünk fakó, és ráz a hideg, ne gondoljunk azonnal megfázásra vagy influenzára! Lehet,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124255_bor110.jpg Inni vagy nem inni?

A bor egészségjavító hatásáról már rengeteget hallottunk. Mostanra a szakértők a sör pozitív tulajdonságait is elismerik.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124257_fuszer110.jpg 4 színes fűszer az unalom ellen

Dobjuk fel valami szokatlan hozzávalóval vagy fűszerrel a megszokott ételeket!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124261_viz110.jpg Hogyan spóroljunk a vízszámlán

Sok módja van annak, hogy takarékoskodjunk a vízzel és ez által kevesebb legyen a vízszámlánk.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124193_ricottatorta-110.jpg Könnyű ricottatorta - liszt nélkül

Egy jó desszert sokféleképp lehet könnyed vagy igazán könnyű. Ha nem bonyolult a készítése, könnyű az állaga, mégis krémes,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124254_Adam110px.jpg Színpompás perui ízek a szakács zsenitől

Soha ne bízz egy olyan séfben aki a szabadidejében nem eszik igényesen!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124237_szinek110.jpg A színek ereje

Hatást gyakorolnak a hangulatunkra, az energiaszintünkre, az egészségünkre – egyáltalán nem mindegy tehát, milyen színekkel…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept