Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás-sajtos palacsinta frittata

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához :
  • 1,25 dl tej (2,8 %-os)
  • 1,25 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 db tojás
  • 7 dkg finom búzaliszt
  • 7 dkg rizsliszt
  • A sütéshez:
  • 3 tk olaj
  • A töltelékhez:
  • 9 szelet csirkemellsonka
  • 6 szelet füstölt sajt
  • 1,5 ek Erős Pista
  • A rántottához:
  • 8 db tojás ( fejenként 4 db)
  • 2 ek snidling (mindegyikhez 1-1)
  • bors

Elkészítés

    1. A tojást habverővel, vagy robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a lisztet, pici sót, majd a lisztet is apránként. Ha megfelelő sűrűségű a tészta, egy felhevített, kiolajozott serpenyőben, a hagyományos  készre sütjük a palacsintákat.
    2. Amikor az összes palacsinta megvan, egyenként egy lapostányérra fektetjük őket. Először egyenletesen, a teljes felületet, megkenjük 1/2 evőkanál Erős Pistával. Másodszor a tészta közepére helyezünk 2 szelet füstölt sajtot. Végül pedig a sajtokat 3 szelet csirkemellel borítjuk.
    3. A palacsintákat feltekerjük, majd egy éles késsel (Óvatosan!) vékony szeletekre vágjuk. 1 adaghoz 1,5 db palacsinta kell.
    4. A tekercseket egy 23,5 cm átmérőjű, szilikonos sütőpapírral bélelet formába tesszük. (Vagy ennek a méretnek nagyjából megfelelő négyzetes/téglalap alakú tepsibe). Ha biztosak vagyunk benne, hogy a tepsinkben tutira nem ragad le az étel, elhagyhatjuk a sütőpapírt.
    5. Egy tálba felütjük, majd felverjük a 4 db tojást. Sózzuk, borsozzuk és belekeverünk 1 evőkanál snidlinget is.
    6. Ráöntjük a tepsibe helyezett palacsintacsigákra és 180 fokos sütőben 6-7 percig sütjük. Akkor jó, ha már kicsit barnul, és a tojás sem kocsonyás. Jó étvágyat!

     

Megjegyzés

Bár a végeredmény annyira nem látványos, mint a sütés előtt, de nagyon finom!

kagica1
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin