Elkészítés: A tejfölt elkeverjük az átpréselt fokhagymával, a füstölt sonkát pedig felkockázzuk. Az újhagymát megmossuk és felkarikázzuk, a lilahagymát pedig apróra vágjuk.
A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd a fokhagymás tejföllel egyenletesen megkenjük. Rászórjuk a kockákra vágott sonkát, a karikára vágott újhagymát, az apróra vágott lilahagymát, ételízesítővel meghintjük, majd ráreszeljük a sajtot. Óvatosan feltekerjük, végeit benyomkodjuk. Tetejét megkenjük tojássárgájával, késsel bevagdossuk a szeletek helyét, majd megszórjuk sajttal.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre