Elkészítés: Ha már felengedett a leveles tészta, lisztezett deszkán lapot nyújtunk belőle. 5 db háromszög alakú formára vágjuk. A sajtot lereszeljük, a sonkát apró kockára vágjuk, összekeverjük a tojássárgájával, a felaprított petrezselyemmel, a kockára vágott hagymával, majd borssal, oregánóval ízesítjük.
Evőkanállal kis halmokat rakunk a töltelékből minden háromszögre. Bevágjuk a háromszög szélesebb oldalát, és ráhajtjuk a töltelékre, majd nagyon lazán feltekerjük, hogy kifli formája legyen. A tepsit kivajazzuk, és beletesszük a kifliket. A tetejüket felvert tojássárgával megkenjük, és 20 percig pihentetjük.
A sütőt 180 fokra felmelegítjük, és a kifliket 15 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre