Elkészítés: A tésztát a felengedés után 3 egyenlő részre osztjuk. Enyhén belisztezett gyúródeszkán a részeket 3-4 mm vastag kerek lappá nyújtjuk. Egy 23 cm-es sütőformát ráteszünk, s a forma mentén körbevágjuk.
A lapot tortaformába tesszük, tetejét felvert tojással megkenjük, tűvel megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt
átsütjük, majd félretesszük kihűlni.
A másik két lapot is így készítjük el.
Az első lapot tortatányérra helyezzük, megkenjük snidlinges sajtkrémmel. Rátesszük a következő lapot, amire borsos sajtkrém kerül, és befedjük az utolsó lappal. Elsimítjuk rajta a kapros sajtkrémet, és göngyölt sonkával díszítjük.
A mandulát éles késsel vékony szeletekre vágjuk, és zsír nélkül megpörköljük, majd a torta oldalára szórjuk.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre