Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás röszti

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, leöblítjük, szárazra törüljük, majd durvára reszeljük. Néhány evőkanálnyit félreteszünk, a többit összedolgozzuk a tojássárgájával és a finomra aprított sonkával. Végül az egészet sózzuk és borsozzuk.
  2. A sonkás-krumplis masszából lapos fasírtokat formázunk, majd megforgatjuk mindet a félretett reszelt krumpliban.
  3. Az olajat felforrósítjuk. A rösztiket belehelyezzük és mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre szedjük, majd tálaláskor megszórjuk a megmosott és felkarikázott snidlinggel. Friss zöldségek, joghurtos mártogató illik hozzá. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss