Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás rizottó

Hozzávalók

  • 2 ek olaj
  • 1 ek vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg rizs
  • bors
  • 2,5 dl száraz vörösbor
  • 5 dl húslevesalaplé
  • 20 dkg főtt sonka
  • 7,5 dkg parmezán
  • 60 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • bazsalikomlevelek

Elkészítés

    1. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat a vajjal együtt, majd megfonnyasztjuk rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és fokhagymát.
    2. Hozzáadjuk a hagymás keverékhez az átöblített rizst, és üvegesre pirítjuk. Megborsozzuk, majd felöntjük egy kevés borral, továbbá alaplével, és kis lángon puhára főzzük a rizst kb. 30 perc alatt. Közben néhányszor megkeverjük, és ha a rizs magába szívta a folyadékot, pótoljuk azt a többi borral és alaplével.
    3. A rizsbe forgatjuk a felkockázott sonkát a finomra reszelt parmezán felével, valamint a felengedett borsóval együtt, és átforrósítjuk. Végül lehúzzuk a tűzről, és ízlés szerint megsózzuk a rizottót. A maradék parmezánnal megszórva és néhány bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

      11 ISTENI RIZOTTÓ RECEPT >>>

      Még több rizses recept >>> 

      MÉG TÖBB SONKÁS ÉS TOJÁSOS RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin