Elkészítés: A tésztához a lisztet a feldarabolt margarinnal elmorzsoljuk, sózzuk, majd a hideg vizet hozzáadva tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, és fóliába csomagolva legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
A tésztát akkorára nyújtjuk, hogy a piteformát ki tudjuk bélelni vele (az oldalára is jusson). Sütőpapírt teszünk rá, majd erre helyezzük a nehezéket (én babot tettem rá), és 180 fokon, előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A töltelékhez a lilahagymákat megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A felvert tojásokat a tejszínnel, a tejjel és a ricottával elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. A sonkát apróra vágjuk, majd a tojásos részhez keverjük.
A sütőpapírt levesszük az elősütött tésztáról, ráöntjük a tojásos keveréket, ráhelyezzük a hagymakarikákat, és 180 fokon 40 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre