Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-ricottás quiche

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 teáskanál só
  • 2-3 evőkanál hideg víz
  • A töltelékhez:
  • 3 közepes fej lilahagyma
  • 4 tojás
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl tej
  • 10 dkg ricotta
  • 10 dkg vékonyra szeletelt sonka
  • őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet a feldarabolt margarinnal elmorzsoljuk, sózzuk, majd a hideg vizet hozzáadva tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, és fóliába csomagolva legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.

A tésztát akkorára nyújtjuk, hogy a piteformát ki tudjuk bélelni vele (az oldalára is jusson). Sütőpapírt teszünk rá, majd erre helyezzük a nehezéket (én babot tettem rá), és 180 fokon, előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

A töltelékhez a lilahagymákat megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A felvert tojásokat a tejszínnel, a tejjel és a ricottával elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. A sonkát apróra vágjuk, majd a tojásos részhez keverjük.

A sütőpapírt levesszük az elősütött tésztáról, ráöntjük a tojásos keveréket, ráhelyezzük a hagymakarikákat, és 180 fokon 40 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss