A megtisztított, finomra vágott hagymát a vaj felén és az olajon aranybarnára pirítjuk. A sonkát apróra felkockázzuk.
A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.
Külön tálban a tojássárgákat elkeverjük a tejföllel, ízlés szerint sóval, borssal, valamint a sonkával és a hagymával. Kemény habot verünk a tojásfehérjéből, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
A sonkás keveréket a főtt tésztához keverjük. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett sütőtálba simítjuk, majd a maradék vajat a tetejére morzsoljuk.
Az edényt fóliával letakarjuk, majd 160 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Levesszük a fóliát, 200 fokra kapcsoljuk a sütőt, és további 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
A rakott tésztát a sütőtálban hagyva, melegen tálaljuk. Vegyes salátát kínálhatunk hozzá.