Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás rakott tészta

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A megtisztított, finomra vágott hagymát a vaj felén és az olajon aranybarnára pirítjuk. A sonkát apróra felkockázzuk.
  2. A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.
  3. Külön tálban a tojássárgákat elkeverjük a tejföllel, ízlés szerint sóval, borssal, valamint a sonkával és a hagymával. Kemény habot verünk a tojásfehérjéből, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  4. A sonkás keveréket a főtt tésztához keverjük. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett sütőtálba simítjuk, majd a maradék vajat a tetejére morzsoljuk.
  5. Az edényt fóliával letakarjuk, majd 160 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Levesszük a fóliát, 200 fokra kapcsoljuk a sütőt, és további 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
  6. A rakott tésztát a sütőtálban hagyva, melegen tálaljuk. Vegyes salátát kínálhatunk hozzá.


Ezek is érdekelhetnek

Friss