Keress receptre vagy hozzávalóra

Sonkás rakott padlizsán

default user icon
Sonkás rakott padlizsán

Hozzávalók

  • 4 db megtisztított padlizsán
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 300 g vékony szeletekre vágott mozzarella
  • 4 szelet apróra vágott sonka
  • 1 kis csokornyi friss bazsalikom és majoránna
  • 1 csomag főzőtejszín
  • A paradicsompüréhez:
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 db felszeletelt hagyma
  • 4 gerezd átnyomott fokhagyma
  • 750 g meghámozott, karikára vágott paradicsom
  • 4 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • 500 ml forró zöldségalaplé
  • 1 evőkanál cukor
  • 150 ml fehérbor
  • só, bors

Elkészítés

    A paradicsommártás elkészítéséhez egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. A hagymát és a fokhagymát pirítsuk meg az olajban, majd adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomokat, petrezselyemzöldjét, a zöldségalaplevet és a citromlevet.

    A keveréket pároljuk kb. 15 percig, majd öntsük hozzá a fehérbort, sózzuk és borsozzuk meg. A padlizsánokat hosszában szeleteljük fel.

    A szeleteket forró vízben főzzük kb. 5 percig, majd szűrjük le és szárítsuk meg. A paradicsommártás felét öntsük egy kizsírozott tűzálló tálba. A padlizsánszeletek felét tegyük a mártásra, és csöpögtessük le olajjal, osszuk el rajtuk a mozzarella, a sonkaszeletek és a zöldfűszerek fele mennyiségét. A rétegezést folytassuk a mártással, padlizsánnal, mozzarellával, zöldfűszerekkel, majd öntsük rá a főzőtejszínt.

    A végén ízlés szerint megszórhatjuk egy kis parmezánsajttal is. A rakott padlizsánt 190 °C-on 35-40 percig süssük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin