Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás rakott padlizsán

MME MME
75 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

A paradicsommártás elkészítéséhez egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. A hagymát és a fokhagymát pirítsuk meg az olajban, majd adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomokat, petrezselyemzöldjét, a zöldségalaplevet és a citromlevet.

A keveréket pároljuk kb. 15 percig, majd öntsük hozzá a fehérbort, sózzuk és borsozzuk meg. A padlizsánokat hosszában szeleteljük fel.

A szeleteket forró vízben főzzük kb. 5 percig, majd szűrjük le és szárítsuk meg. A paradicsommártás felét öntsük egy kizsírozott tűzálló tálba. A padlizsánszeletek felét tegyük a mártásra, és csöpögtessük le olajjal, osszuk el rajtuk a mozzarella, a sonkaszeletek és a zöldfűszerek fele mennyiségét. A rétegezést folytassuk a mártással, padlizsánnal, mozzarellával, zöldfűszerekkel, majd öntsük rá a főzőtejszínt.

A végén ízlés szerint megszórhatjuk egy kis parmezánsajttal is. A rakott padlizsánt 190 °C-on 35-40 percig süssük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss