Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-póréhagymás-kukoricás langalló

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál joghurt
  • 2 evőkanál kacsazsír vagy libazsír
  • 2 db kisebb burgonya
  • 2 teáskanál só
  • 2 dl langyos víz
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • A kenéshez:
  • 4 dl tejföl
  • 8 gerezd fokhagyma
  • A feltéthez:
  • 15 dkg bacon
  • 10 dkg parasztsonka
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 doboz konzerv morzsolt kukorica
  • 3 db paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 25 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük.

Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva 1 órát kelesztjük.

A bacont, a paprikákat, a póréhagymát apró kockákra vágjuk. A gépsonkát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.

Egy nagyobb tepsit (30x40 cm) kizsírozunk, és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: kockázott bacon, sonkaszeletek, csíkokra vágott sonka, kaliforniai paprika, póréhagyma, kukorica, sárga paprika, hegyes erős paprika és végül a reszelt sajt.

Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek