Elkészítés: A tésztához valókat kenyérsütőgépbe tesszük, és 1,5 órás keverő + kelesztő programra állítjuk.
Ha nincs kenyérsütőnk, akkor kézzel dolgozzuk ki a tésztát, és letakarva 40 percet kelesztjük.
A szószhoz az olajon a hagymákat megdinszteljük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott gépsonkát, a kukoricát, fűszerezzük ízlés szerint (só, bors, cukor, oregánó), majd belekeverjük a paradicsomszószt is, forralunk rajta egyet.
A kész tésztát lisztezett asztalon átgyúrjuk, és 4 gombócot készítünk, majd ezeket tovább felezzük, míg végül 16 gombócot kapunk. Ezeket egyenként 8 x 8 cm-es téglalapokra nyújtjuk és hosszában megtöltjük a szósszal, majd egymásra hajtjuk a lapokat.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Sütőpapírral borított tepsibe rakjuk, 8 darabot egy tepsire, tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk. Szép világosbarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre