Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás pizza-papucs

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 tojás
  • 90 dkg liszt
  • 2 db közepes főtt burgonya áttörve
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 csomag száraz élesztő (7 g)
  • A szószhoz:
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 marék kukorica
  • olaj
  • 3 dl paradicsompüré
  • őrölt bors
  • oregánó
  • 3 kávéskanál cukor
  • A díszítéshez:
  • tojás
  • szezámmag

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat kenyérsütőgépbe tesszük, és 1,5 órás keverő + kelesztő programra állítjuk.

Ha nincs kenyérsütőnk, akkor kézzel dolgozzuk ki a tésztát, és letakarva 40 percet kelesztjük.

A szószhoz az olajon a hagymákat megdinszteljük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott gépsonkát, a kukoricát, fűszerezzük ízlés szerint (só, bors, cukor, oregánó), majd belekeverjük a paradicsomszószt is, forralunk rajta egyet.

A kész tésztát lisztezett asztalon átgyúrjuk, és 4 gombócot készítünk, majd ezeket tovább felezzük, míg végül 16 gombócot kapunk. Ezeket egyenként 8 x 8 cm-es téglalapokra nyújtjuk és hosszában megtöltjük a szósszal, majd egymásra hajtjuk a lapokat.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Sütőpapírral borított tepsibe rakjuk, 8 darabot egy tepsire, tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk. Szép világosbarnára sütjük.

Megjegyzés

Lehet több kisebb papucsot is készíteni, illetve lehet sajtot is tenni a papucsokra.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss