Az élesztőt 1 dl langyos vízben 1 csipet cukorral felfuttatjuk. Ezután az átszitált lisztbe keverjük, megsózzuk, és a langyos vizet fokozatosan hozzáadagolva tésztává gyúrjuk. Kb. 2 órát kelesztjük letakarva, meleg helyen.
Teflonos pizzasütőre vagy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a megkelt tésztát. Megkenjük paradicsompürével, megszórjuk a fűszerekkel, rátesszük a feltéteket és a felszeletelt mozzarellát, majd megszórjuk reszelt sajttal.
A tészta szélét megkenjük olívaolajjal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Én magába a tésztába is szoktam keverni a zöldfűszerekből. Pancreatitis - hasnyálmirigy-gyulladás diétában, fogyókúrás diétában remek főétkezésnek! - MerciDesign
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!