Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás pirog

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál víz
  • 2 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg sonka aprítóban darálva
  • 1 fej vöröshagyma aprítóban darálva
  • 2 evőkanál tejföl hozzáadva
  • pici mustár
  • bors
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A liszthez adjuk hozzá a sót, és morzsoljuk el vele a vajat. A tojással és a tejföllel kezdjük el gyúrni, adjuk hozzá a vizet, hogy könnyen gyújtható legyen. Fóliában tegyük 1 napra a hűtőbe.

A töltelékhez keverjük össze az alapanyagokat.

Másnap a tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra, és derelyeszaggatóva vágjunk négyzet alakú kockákra. Közepükre tegyünk egy kiskanál tölteléket. A széleket kenjük meg a felvert tojással, és hajtsuk félbe.

Az így elkészült háromszögeket villával nyomkodjuk össze, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejüket kenjük meg tojással, és 180 fokos sütőben süssük pirosra.

Megjegyzés

Ez azért tökéletes, mert nem olajban sütjük, hanem sütőben, így egészségesebb is. Külföldön árulják, de itthon így elkészíthető, bármilyen töltelék illik hozzá.
- blahus

Ezek is érdekelhetnek

Friss