Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás párnák

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 nagy (450 g) és egy kis (150 g) pohár tejföl
  • 1 dl tej
  • 12 dkg margarin
  • 1 kg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál só
  • 8 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • A nyújtáshoz:
  • finomliszt
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg főtt, füstölt sonka
  • 20 dkg krinolin vagy virsli
  • 0,5 dl olaj
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 fej fokhagyma
  • 10 dkg margarin
  • 4 szép lilahagyma
  • 20 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • A tepsi kikenéséhez:
  • margarin
  • A tetejére:
  • 2 tojás
  • szezámmag
  • lenmag

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A tejföl t a tejjel és a margarinnal kevergetve addig melegítjük, míg a margarin elolvad benne, de vigyázzunk, ne legyen forró! A kétféle lisztet, a cukrot és a sót beleszórjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, a tojásokat beleütjük. 10 perc alatt könnyű kelt tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.

    2. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket: a sonkát és a krinolint apró kockákra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, megborsozzuk, félretesszük. A fokhagymát finomra aprítjuk vagy összezúzzuk, az olvasztott margarinon megfuttatjuk. A lilahagymát vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük.

    3. Ha megkelt a tészta, 4 részre osztjuk. Vékony, kb. 50x25 cm-es téglalappá nyújtjuk, először a margarinos fokhagymával, majd a tejföl lel megkenjük. A pirított húst majd a lila hagymát rászórjuk, sajtot reszelünk rá, és szorosan összetekerjük.

    4. Trapéz alakú kis *párnákra* vágjuk, margarinnal kikent tepsibe rakjuk. Letakarva kelesztjük még kb. fél órán át. Végül felvert tojással lekenjük, szezámmagal és lenmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 fok, légkeveréses sütőben 170 fok) kb. 25 perc alatt megsütjük.

    MENNYISÉG: 28-30 DARAB
    ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 2 ÓRA
    ENERGIATARTALOM: 358 KCAL/DARAB

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin