A palacsintatésztához szitáljuk a lisztet egy tálba. A tojásokat egy kézi habverővel keverjük össze a tejjel és a sóval, majd tovább keverve apránként tegyük bele a lisztet, vigyázzunk arra, hogy ne csomósodjon. Pihentessük a tésztát kb. 20 percig.
A töltelékhez a saláta hibás leveleit távolítsuk el, a többit válasszuk le a torzsájáról. A salátaleveleket mossuk meg, alaposan csöpögtessük le. A sonkát és a salátaleveleket vágjuk keskeny csíkokra.
A palacsintatésztát jól keverjük át. Egy serpenyőben forrósítsunk fel kevés olajat, öntsünk bele egy merőkanálnyi tésztát, és a serpenyő alján egyenesen oszlassuk el. Süssük a palacsinta mindkét oldalát aranysárgára. A tésztából összesen 5 palacsintát készítsünk.
Mindegyiket kenjük meg majonézzel, tegyük rá a saláta- és a sonkacsíkokat, majd göngyöljük fel. Díszítsük apróra vágott, friss petrezselyemmel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre