Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás palacsinta majonézzel

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • A palacsintatésztához:
  • 200 g liszt
  • 3 tojás
  • 350 ml tej
  • olaj a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 0, 5 fejes saláta
  • 200 g főtt sonka
  • majonéz
  • A díszítéshez:
  • petrezselyem

Elkészítés

A palacsintatésztához szitáljuk a lisztet egy tálba. A tojásokat egy kézi habverővel keverjük össze a tejjel és a sóval, majd tovább keverve apránként tegyük bele a lisztet, vigyázzunk arra, hogy ne csomósodjon. Pihentessük a tésztát kb. 20 percig.

A töltelékhez a saláta hibás leveleit távolítsuk el, a többit válasszuk le a torzsájáról. A salátaleveleket mossuk meg, alaposan csöpögtessük le. A sonkát és a salátaleveleket vágjuk keskeny csíkokra.

A palacsintatésztát jól keverjük át. Egy serpenyőben forrósítsunk fel kevés olajat, öntsünk bele egy merőkanálnyi tésztát, és a serpenyő alján egyenesen oszlassuk el. Süssük a palacsinta mindkét oldalát aranysárgára. A tésztából összesen 5 palacsintát készítsünk.

Mindegyiket kenjük meg majonézzel, tegyük rá a saláta- és a sonkacsíkokat, majd göngyöljük fel. Díszítsük apróra vágott, friss petrezselyemmel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss