Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás palacsinta II.

MME MME
4.3/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az apróra vágott lilahagymát olajon megpirítjuk, rádobjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, és együtt pirítjuk. Megszórjuk liszttel, átforgatjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és annyi tejet, hogy krémes állagú ragut kapjunk. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal. A legvégén belekeverjük a tojás sárgáját, de már nem főzzük tovább. A palacsintákat megkenjük a sonkaraguval, feltekerjük, majd félbevágjuk, és tűzálló tálba rétegezzük körkörösen, kissé egymásra csúsztatva. A végén a maradék raguhoz teszünk még annyi tejfölt, hogy önthető legyen, és a palacsintákra öntjük. Forró sütőben szépen megpirítjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss