Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-mozzarellás omlett

default user icon
MME
15 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A megtisztított vörös- és fokhagymát felaprítjuk, majd mindkettőt megpirítjuk 1 ek felforrósított olajon. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, felforraljuk, azután közepes lángon 10 percig főzzük. 
  2. Lecsipkedjük a megmosott majoránna leveleit, néhány darabot félreteszünk, a többit finomra vágjuk. A mozzarellát felszeleteljük, a sonkát felcsíkozzuk.
  3. Simára keverünk 2-2 db tojást 2-2 ek tejszínnel egy-egy csészében, majd megsózzuk, megborsozzuk. Serpenyőben felforrósítunk 1 ek olajat, beleöntünk egy adag tojásos keveréket, és közepes lángon addig sütjük, amíg el nem kezd megszilárdulni. Az egyik felére halmozunk 2 ek paradicsomszószt, a sonkacsíkok, a mozzarellaszeletek és a majoránna 1/4-ét. Megsózzuk, megborsozzuk, végül ráhajtjuk a lepény másik felét. Az elkészült omlettet egy előmelegített tányérra csúsztatjuk.
  4. Ugyanígy készítjük el a többi tojásos keveréket is. A félretett majoránnalevelekkel díszítve tálaljuk. A megmaradt paradicsomszószt külön kínáljuk mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss