Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás minibatyu - cukorbetegeknek is

default user icon
Sonkás minibatyu - cukorbetegeknek is

Hozzávalók

  • 12 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg Graham-liszt
  • 20 dkg sonka
  • 1 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál tej
  • zöldfűszer
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítés

    1. A lisztekhez keverjük hozzá a sütőport, a sót, a margarint, 1 tojást, az ecetet, a vizet, és gyúrjuk tésztává.
    2. Tegyük a hűtőszekrénybe és pihentessük fél órán át.
    3. Közben a sonkát és egy megfőzött tojást vágjunk apró kockára, keverjük össze zöldfűszerrel, mustárral és a harmadik tojás felvert fehérjéjével.
    4. A tésztát fél centi vastagra nyújtsuk ki, és 6 centi átmérőjű szaggatóval szúrjuk ki. A kiszúrt korongokra egyenletesen osszuk el a tölteléket, hajtsuk félbe őket, a szélüket villával nyomkodjuk le. A tetejüket kenjük meg kevés tejjel elkevert tojássárgájával.
    5. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben, süssük 200 fokon aranysárgára.

Megjegyzés

Fotó és recept: Cukorbetegek nagy süteményeskönyve.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin