Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás lepény

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 evőkanál tejföl vagy kefir
  • 1 tojás
  • A tetejére:
  • 1 kis pohár tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg füstölt sonka vagy tarja
  • 1 db közepes csemege uborka

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk, és összeöntjük a tészta többi hozzávalójával. A tejből nem biztos, hogy szükség lesz a 2,5 dl-re, fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól dagasztható tésztát kapjunk.

1 órát kelesztjük meleg helyen a tésztát, majd tenyérnyi kis lepényeket formázunk belőle egy kiolajozott tepsiben, sütőlemezen.

A tejfölt elkeverjük a sajttal, a zúzott fokhagymával, ízlés szerint megsózzuk, és megkenjük vele a tésztát. A tetejére apróra vágott sonkát és vékony szelet uborkákat teszünk. (Az uborkát uborkareszelővel szeletelem.)

180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss