Elkészítés: Az élesztőt kb. 4 evőkanál langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk vagy dagasztógépbe tesszük a felfuttatott élesztővel együtt, majd a tésztát meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, kettéosztjuk, téglalappá nyújtjuk. Megkenjük pizzakrémmel vagy paradicsomszósszal, rárakjuk a sonkakockákat, a kukoricát és a reszelt sajt kb. 3/4-ét. Feltekerjük, mint a bejglit, és kb. 2 ujjnyi vastagra szeleteljük vizes késsel.
A csigákat papírozott tepsire tesszük, és a maradék sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre