Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás-krumplis pogácsa

default user icon

Hozzávalók

  • 15 dkg burgonya
  • 2 dkg élesztő
  • cukor
  • tej
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • bors
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg főtt, füstölt sonka
  • A tetejére:
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és megfőzzük, majd áttörjük és hagyjuk hűlni.
    2. Az élesztőt egy pici cukorral langyos tejben vagy vízben felfuttatjuk.
    3. A lisztet a burgonyával, a tojással, egy csapott kávéskanál sóval, egy csipet borssal és az élesztővel összeállítjuk, majd közepes keménységű tésztává dolgozzuk.
    4. Langyos helyen negyed óráig kelesztjük, kinyújtjuk, megkenjük olvasztott zsírral és megszórjuk a felvagdalt sonka egynegyedével. Összehajtjuk, 15 percig pihentetjük. Ezt a műveletet még egyszer megismételjük. Utoljára ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és felvert tojással megkenjük a tetejét.
    5. Kizsírozott tepsibe rakjuk, és közepes hőfokon megsütjük.

    11 GYORS ÉS FINOM POGÁCSA KELESZTÉS ÉS HAJTOGATÁS NÉLKÜL! >>>

    A PILLEKÖNNYŰ, A VILLÁMGYORS VAGY AZ ELRONTHATATLAN: A 11 LEGJOBB SAJTOS POGÁCSA RECEPT! >>>


Megjegyzés

Ízesebb és omlósabb lesz, ha a sonka szalonnarészét is belevagdaljuk. Fekete Mihályné receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin