Sonkás krumpli

default user icon
1 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4-5 db héjában főtt krumpli,
  • 3 dl tejföl,
  • 2 tojás,
  • egy kevés főtt füstölt sonka
  • reszelt sajt
  • borsikafű
  • vaj a kenéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A kivajazott hőálló edényben elterítjük a felkarikázott krumplit, rászórjuk az apró kockákra vágott sonkát. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, a sóval és a borsikával. A keveréket ráöntjük a krumplira. Megszórjuk reszelt sajttal. Sütőbe tesszük.

Megjegyzés

Ha füstölt sajtot használsz, a sonkát akár el is hagyhatod.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Fülöp Sándor 6 évvel ezelőtt
Hali! Nekem ez a recept drága Nagymamámat juttatja eszembe! Gyermekkoromban Ő még tartott mindenféle baromfit, így libát is az udvarunkban lévő baromfi ólban. Gyakrabban és olcsóbban jutottunk libamájhoz, mint manapság :-))(! Nagyi a levágott liba hájából libazsírt sütött - a töpörtyű is fínom belőle - a zsírban pedig megsütötte a liba máját. Omlós, ízes volt, cserép tálba tette, rá a libazsírt, ami ellepte a májat. Hajában főzött meg rózsa burgonyát, kicsit hagyta meghűlni, akkor meghámozta, felszeletelte és a krumpli szeleteket kente meg libazsírral, került rá vékony szelet libamáj, lila hagyma, kevés só és bors. Mennyei uzsonna volt! Üdv mindenkinek, Nanik.

Hasonló Receptek