Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-kolbászos rakott padlizsán

90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit héjában megfőzöm. Közben a padlizsánt, a paradicsomot és a kolbászt felszeletelem, a hagymát és a paprikákat karikára, a sonkát kockára vágom. A hagymát és a padlizsánt egy kicsit megpirítom.

A krumplit megpucolom, egy nagy serpenyőbe kevés olajat öntök, beleszeletem a krumpli felét. Ráterítem a sonkát, erre jönnek a padlizsánszeletek, majd a hagyma, újabb krumpli és padlizsán. Végül beborítom paradicsommal, paprikával és kolbásszal. Minden réteget fűszerezek. Nyakon öntöm a tojással elkevert tejföllel.

Beteszem a 180 C fokra melegített sütőbe, hőlégkeverésen. 45 perc elteltével megszórom a lereszelt sajttal, s tovább sütöm, 5 perc után átkapcsolok grill fokozatra, és aranybarnára sütöm.

Ezek is érdekelhetnek

Friss