Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-kolbászos pite

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 25 cm-es piteformához:
  • A tésztához:
  • 18-20 dkg finomliszt
  • csipetnyi só
  • 15 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg parmezán sajt (reszelve)
  • 10 dkg krém sajt
  • 2 dl sűrű főzőtejszín
  • 3 db tojás
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 8 dkg főtt füstölt sonka
  • 5 dkg gépsonka
  • 1 evőkanál friss vagy kb. 1 kiskanál szárított kakukkfű (csapott)
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 szál póréhagyma
  • petrezselyemzöld
  • 1 golyó mozzarella sajt
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához való lisztet a dagasztó táljába öntjük, és a hozzávalókkal bedagasztjuk 1-2 perc alatt. Lisztezett gyúrólapon kerekre ellapítjuk, majd kibélelünk vele egy 25 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát (piteformát) úgy, hogy pereme is legyen. Letakarva fél órára betesszük a hűtőszekrénybe.

A sütőt előmelegítjük, majd a pihentetett tésztát villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb. 10 perc alatt elősütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a töltelékét. A sajtot egy tálba reszeljük, a krémsajtot, a tejszínt és a nyers tojásokat hozzáadjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított friss petrezselyemzölddel meg a kakukkfűvel fűszerezzük, jól összekeverjük.

A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, és az elősütött tésztát körben szépen kirakjuk vele. A kétféle sonkát, a kolbászt apró kockákra vágjuk, a hagymára szórjuk, majd a sajtos masszával az egészet leöntjük, elsimítjuk. A paradicsomokat felaprítjuk, a mozzarella sajtot szeleteljük, ezeket is rárakjuk, hogy mindenhová egyformán jusson belőle.

A sütőbe visszatolva, változatlan lánggal 35-40 percig sütjük. Kb. 15 percnyi pihentetés után cikkekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Nem csak ebédre melegen, de vacsorára hidegen is kitűnő. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss