Az élesztőt kis cukros tejben felfuttatjuk, közben a hozzávalókat egy tálban összekészítjük, majd a felfutott élesztőt is rákanalazzuk. Összegyúrjuk, hogy közepes lágyságú tésztát kapjunk. Szükség szerint tejföllel lágyítjuk.
A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és kb. 20 percet pihentetjük. Közben a felvágottat vagy szalámit ledaráljuk, összedolgozzuk a tejföllel, és a borssal.
A tésztát kerekre sodorjuk, és 8 részre vágjuk, szélesebb felére tesszük a tölteléket, szorosan feltekerjük, kissé meghajlítjuk kifli formára. A tojásfehérjével megkenjük, kivajazott tepsibe tesszük, és 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre