Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás-karfiolos muffin

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 20 dkg sonka
  • 1 pohár tejföl
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál reszelt sajt
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 evőkanál vaj
  • olaj a papírkapszlik kikenéséhez
  • néhány csepp citromlé
  • petrezselyemzöld
  • 1 darab kápia paprika

Elkészítés

    Elkészítés: Rózsákra szedjük a karfiolt, és sós vízben - néhány csepp citromlé hozzáadásával - megfőzzük, vigyázunk arra, hogy ne főzzük túlságosan puhára.

    Közben a muffinformába belerakjuk a papírokat, olajos kézzel megkenegetjük a papírokat, és mindegyik aljába teszünk egy kis vajat. Leszűrjük a karfiolt, elosztjuk a muffinformákba, rárakjuk a darabokra vágott sonkát, a felaprított petrezselyemzöldet és az apró kockára vágott paprikát.

    Feltörjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajt felét, a zsemlemorzsát (egy kis zsemlemorzsát félreteszünk), ízlés szerint sózzuk, és jól összekeverjük a masszát, majd ráöntjük a karfiolra.

    Forró sütőbe tesszük, és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. A félretett zsemlemorzsát összekeverjük a reszelt sajttal és egy csipetnyi pirospaprikával, rászórjuk a muffinokra, és visszatesszük a sütőbe. Addig hagyjuk, míg szépen rásül a tetejére.

Megjegyzés

Előételként vagy vacsoraként is fogyasztható, de vendégváró falatkának is kitűnő.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin