Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tedd finomabbá hétköznapjaidat ezzel a szuper kalácsfelfújttal

Húsvét után kifejezetten jól jönnek a tojásból, és/vagy sonkából készíthető reggelik, illetve vacsorák. Ha még most is roskadozik a hűtő az ünnepekről megmaradt klasszikus alapanyagoktól, akkor itt egy szuper sonkás kalácsfelfújt receptet, amit később is biztosan el fogsz készíteni. Ha egy kis újdonságra vágysz, ezt ne hagyd ki!

A sonkás kalácsfelfújt PONTOS HOZZÁVALÓIT ÉS ELKÉSZÍTÉST A VIDEÓ ALATT TALÁLJÁTOK!

Sonkás kalácsfelfújt

Hozzávalók 4-6 főre:
1 db JÓkenyér vajas kalács
40 dkg rácsos szívsonka szelet
4 db tojás
200 ml tej

bors
10 dkg trappista sajt
1 marék bébispenót
kevés vaj

Elkészítése:
A tojásokat kikeverjük a tejjel, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután adjuk hozzá a durvára aprított spenótot és a reszelt sajtot.
A kalácsot felszeleteljük, a sonkát felkockázzuk.
Egy kivajazott formát kirakunk a szeletelt kaláccsal, rádobáljuk a sonkát, majd ráöntjük egyenletesen a tejes tojást.
Végül 180 fokos sütőben alufólia alatt kb. 40 percet sütjük, aztán alufólia nélkül még 10 percet. Melegen tálaljuk.

3 EGYSZERŰ ÉS ISTENI FINOM MÁRTOGATÓS 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss